Visoki kineski politički dužnosnik je pozvao Sjedinjene Američke Države da pozitivno odgovore na kineski stav, izbjegnu sukob i sučeljavanje, ulože napore u upravljanje razlikama i aktivno šire suradnju temeljenu na uzajamnom poštovanju.

To će pomoći u vraćanju odnosa Kine i SAD-a na stazu čim je ranije moguće, dok im se bilateralni odnosi suočavanju s teškim izazovima u posljednjem razdoblju, rekao je Kong Quan, potpredsjednik Odbora za vanjske poslove Nacionalnog odbora Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća.

U ekskluzivnom intervjuu za agenciju Xinhua je Kong rekao kako su neki američki političari nedavno izrekli lažne tvrdnje, uključujući da si Sjedinjene Američke Države pokradene od Kine. Čak su ustvrdili kako je politika SAD-a u dosadašnjem angažmanu s Kinom propala, što je odrazilo način razmišljanja Hladnog rata i igre nulte sume i izazvalo ozbiljne poteškoće za razvoji bilateralnih veza.

“Uz preduvjet međusobnog poštovanja političkog sustava i ključnih interesa, postizanje suradnje za uzajamno zadovoljstvo kroz dijalog i konzultacije je ključno za budućnost razvoja odnosa Kine i SAD-a,” rekao je.

“Pandemija bolesti COVID-19 je težak izazov za svijet. U ovoj situaciji bi Kina i Sjedinjene Američke Države, dvije velike zemlje, trebale donijeti ispravan izbor i nositi zajedničku odgovornost radi održavanja svjetskog mira, razvoja i stabilnosti,” rekao je Kong.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.