Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak naglasio prenošenje velikog duha otpora agresiji i težnju prema ostvarenju nacionalnog preporoda u novom dobu.

Obraćajući se simpoziju koji su održali Centralni komitet KPK, Državno vijeće i Središnje vojno povjerenstvo je Xi rekao kako je kineski narod svijetu tijekom rata pokazao domoljublje, nacionali karakter, junaštvo i snažnu volju za pobjedom.

Veliki duh otpora agresiji stvoren tijekom rata je neprocjenjiv izvor inspiracije i uvijek će motivirati kineski narod na nadilaženje poteškoća i prepreka i težnju prema postizanju nacionalnog preporoda, rekao je Xi.

Dodao je kako je rat bio najduža i najveća borba kineskog naroda protiv inozemne agresije u modernim vremenima, što je zahtijevalo velike žrtve ali je odvelo do prve potpune pobjede u nacionalnom oslobođenju kineskog naroda.

Velika pobjeda je bila povijesna prekretna točka u kojoj je kineski narod ustao iz teške krize u modernim vremenima i krenuo na putovanje prema velikom preporodu, rekao je Xi, dodajući kako je to također bio integralni dio svjetskog trijumfa nad fašizmom.

U ime Centralnog komiteta KPK, Svekineskog narodnog kongresa, Državnog vijeća, Nacionalnog odbora Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća i Središnjeg vojnog povjerenstva, je Xi salutirao vojnim veteranima i domoljubima koji su se borili u ratu, kao i Kinezima u zemlji i inozemstvu koji su doprinijeli konačnoj pobjedi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.