Innosilicon, kineska tvrtka usredotočena na usluge prilagođenog dizajna čipova, je objavila kako je dovršila iscrtavanje i testiranje čipa temeljenom na tehnologiji FinFET N+1 Poluvodičke proizvodne međunarodne korporacije (eng. Semiconductor Manufacturing International Corp – SMIC), najvećeg proizvođača čipova u Kini.

Iscrtavanje je konačna faza procesa dizajna čipova prije nego što se pošalju u proizvodnju.

FinFET N + 1, SMIC-ov lijevani čvor čipova sljedeće generacije, je vrlo sličan naprednom 7nm procesu koji koriste drugi vodeći proizvođači čipova, poput Tajvanske poluvodičke proizvodne tvrtke (eng. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company – TSMC) i Samsunga, u pogledu performansi, iako je i dalje za 35% inferiorniji, rekao je suizvršni direktora SMIC-a Liang Mengsong.

Vijest je shvaćena kao veliki proboj SMIC-a u proizvodnom procesu domaće razvijenih čipova, što je u ponedjeljak izazvalo rast cijene njegovih dionica na burzi u Šangaju za 12,7%.

Međutim, uspješno iscrtavanje samo znači da je tehnologija zadovoljila ciljeve performansi u laboratoriju. Još je potrebno mnogo podatkovne podrške i ponovljenog testiranja prije nego što može biti puštena u masovnu proizvodnju, što bi moglo trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina, rekli su stručnjaci za čipove.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.