Bill Gates, suosnivač američkog Microsofta, je nedavno u intervjuu za američke medije osudio nedostatke američke administracije u ispitivanju bolesti COVID-19 te naglasio kako je administracija poslala pogrešne signale o nošenju maski i drugim pitanjima. Kako je rekao: “Trenutno smo u ispitivanju i traganju za bliskim kontaktima među najlošijim zemljama.“

Prema američkom novinskom portalu „Politico“, Gates je kritizirao američku administraciju zbog predugog čekanja za nalaze testiranja i nedostatka učinkovitosti u traganju za bliskim kontaktima potvrđenih slučajeva. No, istovremeno je naglasio kako u ispitivanju bolesti COVID-19 SAD još uvijek imaju vremena za bolje djelovanje.

„Ako si spreman priznati vlastite nedostatke, moći ćeš se vrlo, vrlo brzo poboljšati, ali smo trenutno u ispitivanju i traganju za bliskim kontaktima među najlošijim zemljama.“

U intervjuu je Gates također spomenuo kao „sada upravo napadamo vrhunske znanstvenike,“ i „ugrožavamo reputaciju ljudi s najviše znanja.“ Kako je objavio Politico, Gates je mislio na Anthonyja S. Faucija, američkog vrhunskog epidemiologa.

Osim toga, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je također jedna od meta napada američke administracije, a od izbijanja epidemije je CDC-u „zabranjeno iznošenje mišljenja,” zaključio je Bill Gates.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.