“Proći ćete kroz ovo.” “Molim vas držite se.” “Završit ćemo u pet minuta, u redu?”

U holografskom video prikazanom u izložbenom centru u Wuhanu se liječnici i medicinske sestre utrkuju s vremenom kako bi intubirali kritično bolesnog pacijenta. Tijekom procesa intubacije je liječnik samo 10 centimetara udaljen od pacijenta, čije će respiratorne izlučevine, koje su visoko zaraze, svaki čas poprskati liječnikovu masku.

Ovo djelo je jedan od tisuće predmeta sakupljenih za izložbu koja odaje počast napornom radu koji su obavili medicinski radnici na prvoj crti i pobjedi grada u borbi protiv pandemije.

Na izložbi je izloženo ili VR i AR tehnologijama instalirano preko 1 000 fizičkih predmeta, 1 100 slika, 45 videa, 33 velike scene i 18 interaktivnih projekata, a posjetitelji mogu nositi zaštitno odijelo u kabini kako bi iskusili vrućinu i pritisak koje su osjećali medicinski radnici na prvoj crti.

U sektoru izložbe fizičkih predmeta su predstavljeni ECMO, nosila za izolaciju pod negativnim tlakom, hitna pomoć, robot s funkcijama u oblaku i druga medicinska oprema. U izložbenom prozoru su također izloženi tradicionalni kineski lijekovi koji se koriste u liječenju bolesnika s bolešću COVID-19.

Izložba, koja građanima omogućuje internetsku rezervaciju ulaznica, je otvorena u četvrtak i trajati će tri mjeseca.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.