Kina će daljnje ublažiti pravila za inozemne investicije

Kina razmatra pilot plan reforme za program Kvalificiranog inozemnog ograničenog partnerstva radi daljnjeg ublažavanja pravila za inozemne investicije, rekla je u petak na sastanku u Pekingu zamjenica čelnika Državne uprave za deviznu razmjenu.

Regulatorno tijelo za deviznu razmjenu će proširiti raspon investicija otvoren privatnim kapitalnim fondovima i pomoći u privlačenju više prvoklasnih inozemnih investicijskih institucija na dolazak u Peking, rekla je Wang Chunying.

Program Kvalificiranog inozemnog ograničenog partnerstva, prvi put pilot pokrenut u Šangaju 2011., omogućuje inozemnim institucionalnim i pojedinačnim investitorima da investiraju u kinesku imovinu kroz upravitelje fondova. Sad je također pilot pokrenut u drugim gradovima, uključujući Peking, Tianjin, Chongqing, Shenzhen, Zhuhai, Guangzhou, Qingdao i Guiyang.

Wang je rekla kako je Pekinškoj burzi financijske imovine omogućeno provođenje prekograničnih transfera loše imovine banaka radi daljnje revitalizacije loše imovine i bolje podrške realnom gospodarstvu.

Wang je dodala kako regulatorno tijelo za deviznu razmjenu također istražuje više oblika dvosmjernih prekograničnih investicija te će daljnje ublažiti ograničenja za inozemne investicije domaćih institucionalnih i pojedinačnih investitora.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.