NBK: Digitalni RMB i novčanice će zajednički postojati dugo vremena

Kineska digitalna valuta i fizičke novčanice će zajednički postojati dugo vremena, rekao je u nedjelju na Samitu Bund u Šangaju dužnosnik središnje banke
Mu Changchun, čelnik instituta za istraživanje digitalne valute Narodne banke Kine (NBK-e) je rekao: “Središnja banka neće prestati s opskrbom novčanicama dok god ljudi imaju potražnju za uporabom novčanica.”

Kina je u vodećoj ulozi u globalnoj utrci prema digitalnoj valuti. Ranije ove godine je drugo najveće gospodarstvo na svijetu započelo testirati digitalnu valutu u odabranim gradovima.

Prije dva tjedna je 50 000 slučajno odabranih građana u južnom kineskom gradu Shenzhenu ukupno primilo 10 milijuna juana (1,5 milijuna američkih dolara) vrijednu kinesku digitalnu valutu u digitalnoj lutriji, što ukazuje na unapređenje uporabe i primjene digitalnog juana u Kini.

“Izdavanje digitalnog RMB-ja ne provodi administracija kao obavezno, već bi trebalo slijediti tržišna pravila,” rekao je Mu, pojašnjavajući kako će opseg izdavanja kineske digitalne valute biti temeljen na potrebama ljudi.

U subotu je kineska središnja banka uključila digitalni RMB u najnoviju verziju predloženog bankarskog zakona, pružajući više pravnih osnova za regulaciju elektronske valute.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.