Kineska luka slobodne trgovine Hainan otvorila zračnu teretnu liniju

Luka slobodne trgovine u južnoj kineskoj pokrajini Hainan je pokrenula prvu međunarodnu zračnu teretnu liniju, povezujući Haikaou, glavni grad pokrajine, s nizozemskim glavnim gradom Amsterdamom.

Potpuno teretni let, napunjen sa 110 tona robe, je u nedjelju poslijepodne otputovao iz Međunarodne zračne luke Meilan u Haikou za amsterdamsku zračnu luku Schiphol, označavajući prvi korak pokrajine u izgradnje međunarodne zrakoplovne teretne mreže i središta.

Roba prevezena odlaznim letom se uglavnom sastoji od elektroničkih proizvoda i općenitih potrepština, dok će dolazni let uglavnom prevoziti automobilske dijelove i proizvode e-trgovine.

Pokretanje teretne zrakoplovne linije će dati punu ulogu luci slobodne trgovine u Hainanu kao integriranom uslužnom središtu međunarodnog opskrbnog lanca u inicijativi Pojas i put.

Kineske vlasti su 1. srpnja objavile glavni plan za luku slobodne trgovine u Hainanu, s ciljem izgradnje južne otočne pokrajine u globalno utjecajnu luku slobodne trgovine visoke razine do sredine stoljeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.