Kina odbacuje Bacheletine “neutemeljene optužbe” i protivi se politizaciji pitanja ljudskih prava

Kina je u ponedjeljak odlučno odbacila “neutemeljene optužbe” visoke povjerenice Ujedinjenih naroda za ljudska prava Michelle Bachelet i izrazila protivljenje politizaciji pitanja ljudskih prava.

Bachelet je prošlog petka u Vijeću za ljudska prava rekla kako Kina ograničava osnovne građanske i političke slobode. Govoreći o kineskoj regiju Xinjiang je također rekla kako postoji potreba za temeljitom i neovisnom procjenom situacije.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin je na redovitoj konferenciji za tisak izrazio žaljenje i oštro protivljenje zbog Bacheletinih primjedbi, pozivajući je da se ne upliće u kineske unutarnje poslove s izlikom ljudskih prava.

Slobode govora, tiska, objavljivanja, udruživanja, okupljanja, organiziranja povorki i prosvjeda te iskazivanja vjerskih uvjerenja koje uživaju kineski građani u skladu sa zakonom su u potpunosti zaštićene, rekao je Wang.

Također je istaknuo kako su prilikom formuliranja 14. kineskog Petogodišnjeg plana putem interneta prikupljani savjeti i prijedlozi javnosti, što pokazuje praksu socijalističke demokracije s kineskim značajkama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.