Kina: nacionalna obrambena politika je “nikad ne tražiti hegemoniju”

Kina slijedi put miroljubivog razvoja i provodi neovisnu vanjsku politiku mira, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog Ministarstva nacionalne obrane, naglasivši kako Kina nikada neće tražiti hegemoniju ili širiti područje utjecaja.

Navedeno je rekao odgovarajući na tvrdnje da Kina gradi jače oružane snage i mijenja svoju obrambenu nacionalnu obrambenu politiku.

Glasnogovornik je dodao kako je Kina surađivala s oružanim snagama različitih stranih zemalja u zajedničkoj borbi protiv prijetnji i izazova te pridonijela zaštiti svjetskog mira.

Izgradnja i razvoj kineskih nacionalnih obrambenih i oružanih snaga ne predstavljaju prijetnju nijednoj drugoj zemlji, dodao je glasnogovornik.

Govoreći o vojnim vezama Kine i SAD-a je glasnogovornik rekao kako je suradnja jedini ispravan izbor.

“Nadamo se kako SAD mogu, s Kinom, ozbiljno provesti važan konsenzus dvojice šefova država, slijediti duh nesukobljavanja, nesučeljavanja, međusobnog poštovanja i suradnje na uzajamno zadovoljstvo, ojačati dijalog i komunikaciju, proširiti pragmatičnu suradnju, pravilno upravljati razlikama i promicati kinesko-američke vojne odnose kako bi se neprestano kretali naprijed “, naglasio je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.