Predsjednik Kineske medijske grupe: TV emisija “Drevna kineska književnost” otkriva dušu nacije

Nova hit televizijska emisija “Drevna kineska književnost” promiče tradicionalnu kinesku kulturu i uspješno priča svijetu kineske priče, rekao je u ponedjeljak predsjednik Kineske medijske grupe (CMG-a) Shen Haixiong.

Emisija u produkciji Kineske medijske grupe tumači drevne kineske knjige i oživljava klasike kratkim scenskim predstavama.

Emisija je premijerno prikazana 12. veljače, na Kinesku novu godinu, a u svojoj kategoriji je postavila rekordnu gledanost, postavši popularna tema na kineskim društvenim mrežama.

“To nije izvan naših očekivanja”, napisao je Shen u članku naslovljenom “Zašto smo stvorili program Drevna kineska književnost”, koji je objavljen u petom izdanju Qiushija, vodećeg časopisa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK).

Shen je napisao kako se dubinska kineska kultura razvijala 5 000 godina i kako je i dalje puna života te je napomenuo da je ključ u tome što Kinezi poštuju drevne klasike i prenose ih s koljena na koljeno.

“Izvrsna tradicionalna kultura je korijen i duša kineske nacije”, napisao je, dodajući kako bi, da su klasici nedostupni, Kinezi s vremenom izgubili suštinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.