Kina će proširiti međunarodnu suradnju na svemirskoj postaji

Kina planira ostvariti opsežniju i dublju međunarodnu suradnju na svojoj svemirskoj postaji, čineći je svemirskim laboratorijem koji koristi čitavom čovječanstvu, priopćila je u srijedu Kineska svemirska agencija za operacije s posadom.

Kina planira produbiti suradnju oko proširenja funkcija svemirske postaje, svemirske znanosti i njene primjene, zajedničkog letenja kineskih i stranih astronauta te transformacije tehnoloških dostignuća, rekao je na tiskovnoj konferenciji Ji Qiming, pomoćnik ravnatelja agencije.

Ormarići za znanstvene eksperimentu na kineskoj svemirskoj postaji su opremljeni standardnim ulazima za raznolike terete za obavljanje međunarodnih istraživanja, rekao je Ji.

Kina na svemirskim eksperimentima u područjima poput osnovne fizike, svemirske medicine i svemirske astronomije surađuje s Francuskom, Italijom i Pakistanom.

“Općenito pozdravljamo suradnju u tom području”, rekao je, “Vjeruje se da ćemo u bliskoj budućnosti, nakon dovršetka kineske svemirske postaje, vidjeti kineske i strane astronaute kako lete i rade zajedno.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.