Kina pozvala na ukidanje jednostranih sankcija kako bi se poboljšao humanitarni rad

Foto: VCG

Kineski izaslanik u četvrtak je pozvao na ukidanje nezakonitih jednostranih sankcija kako bi se poboljšao međunarodni humanitarni rad.

Vrijedno je napomenuti da nezakonite jednostrane sankcije ozbiljno utječu na sposobnost javnog sektora dotičnih zemalja za pružanje osnovnih usluga kao što su obrazovanje i opskrba hranom te ometaju redovite aktivnosti privatnog sektora u trgovini, ulaganjima i poslovanju i kao takve su postale najveća prepreka javno-privatnoj humanitarnoj suradnji, rekao je Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima.

“Međunarodna zajednica trebala bi zajednički potaknuti relevantne zemlje da odmah ukinu jednostrane sankcije, uklone njihove negativne učinke i stvore povoljne uvjete za međunarodno humanitarno djelovanje”, rekao je na otvorenoj raspravi Vijeća sigurnosti o unapređenju javno-privatnog humanitarnog partnerstva.

Humanitarna zalaganja, kao zajedničko nastojanje cijelog čovječanstva, može izgraditi najveći konsenzus među različitim civilizacijama. Međunarodna zajednica treba prakticirati istinski multilateralizam, promicati međunarodni humanitarizam, ujediniti sve aktere, uključujući javni i privatni sektor te civilno društvo, povećati ulaganja, zajednički se uhvatiti u koštac s izazovima i kontinuirano poboljšavati humanitarnu situaciju u relevantnim zemljama i regijama, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.