Kineski veleposlanik u UN-u: Načelo jedne Kine ne smije se kršiti

Foto: VCG

Kao odgovor na nedavne zahtjeve tajvanskih vlasti za takozvanim sudjelovanjem u Ujedinjenim narodima i njihovo iskrivljavanje Rezolucije 2758 Opće skupštine UN-a, Zhang Jun, stalni predstavnik Kine u Ujedinjenim narodima, rekao je u četvrtak da se načelo jedne Kine ne smije kršiti.

Nedavno su tajvanske vlasti, u dogovoru s nekim vanjskim silama, ponovno zatražile sudjelovanje tzv. Tajvana u Ujedinjenim narodima i reinterpretaciju Rezolucije Opće skupštine UN-a 2758. Ovo je još jedna politička farsa koju su inscenirale separatističke snage koje žele postići “neovisnost Tajvana”, a neke anti-kineske snage objavile na otvaranju 78. zasjedanja Opće skupštine UN-a, rekao je.

Takozvano sudjelovanje Tajvana u Ujedinjenim narodima potpuno je lažan narativ, rekao je Zhang.

Vlastima Demokratske napredne stranke i nekim vanjskim silama Zhang je rekao: Rezolucija 2758 Opće skupštine UN-a ne smije se pogrešno tumačiti, načelo jedne Kine ne smije se kršiti.

“Nastavit ćemo podržavati osnovna načela mirnog ponovnog ujedinjenja i princip “jedna zemlja, dva sustava”, raditi na mirnom razvoju odnosa između dvije strane tjesnaca i odlučno osujetiti pokušaje postizanja “neovisnosti Tajvana” i vanjskog uplitanja”, rekao je Zhang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.