Stožer za obranu hrvatskog sela: Dosta je!

Iz Stožera za obranu hrvatskog sela u priopćenju naslovljenom “Dosta je! Vrijeme je za odgovore i akciju!“ napominju kako su jasno postavili zahtjeve ministrici poljoprivrede i tražili direktne odgovore – “da” ili “ne”, vezano za situaciju sa svinjskom kugom.

Šutnja s druge strane je odbijanje koje ne možemo prihvatiti. Ministrici je rečeno da idemo u prosvjede, a da Vlada može u 5 dana predomisliti i pismeno prihvatiti naše zahtjeve. Dok ne prihvate zahtjeve koje smo postavili za zaštitu naših ratara i uzgajivača svinja, s prosvjedima nećemo statiNaši zahtjevi su jednostavni – tražimo konkretne odgovore, a ne lažna obećanja i duge razgovore. Njihova šutnja u Zagrebu je glasan odgovor – prezir prema seljacima., stoji u priopćenju.

Pozivaju sve poljoprivrednike i građane da dođu na sastanak u Retkovce, 15.11.2023. u 18:00 sati.

Zbijmo redove i pokažimo da nas ne mogu ignorirati. Idemo po svoje na ulice! Ne tražimo milostinju – tražimo pravdu i rješenja. Naši zahtjevi su jasni, a vremena za čekanje nema. Podsjetimo se na premijerovu arogantnu tvrdnju da mu seljaci neće diktirati kada i gdje će doći na sastanak, koji smo organizirali u petak u Retkovcima, na kojem se, unatoč našem pozivu, nisu pojavili. Takvo ponašanje, zajedno s ministričinim jučerašnjim manipulativnim pokušajima odugovlačenja i diskreditacijom Stožera, jasno pokazuje njihov stav. Unatoč premijerovom dociranju i njihovom odbijanju da se suoče s seljacima u Retkovcima, ti isti seljaci, koje oni sustavno uništavaju, došli su u Zagreb, o svom trošku, tražeći jasno ‘da’ ili ‘ne’ na svoje zahtjeve, ali odgovor ‘da’ nisu dobili i ide se u prosvjede. Dosta je manipulacije i zanemarivanja. Samo zajedno možemo postići promjenu. Nećemo stati dok se naši glasovi ne čuju, naši zahtjevi ne ispune!, stoji u priopćenju Stožera za obranu hrvatskog sela.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.