Poljoprivrednici najavili prosvjed zbog stanja u poljoprivredi

Poljoprivrednici su za ponedjeljak, 19. veljače, najavili prosvjed u Đakovu zbog stanja u poljoprivredi i u znak podrške njemačkim seljacima.

Prosvjed, koji će se održati od 10 do 12 sati, organiziraju članovi bivše đakovačke Udruge poljoprivrednika Brazda.

Prema riječima organizatora Matije Brlošića, prosvjed se organizira zbog aktualnog stanja u domaćoj poljoprivredi koje je bremenito problemima, ali i kao znak podrške prosvjedima njemačkih poljoprivrednika.

– Prosvjed se organizira zbog svih problema koji proističu iz Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i poljoprivredne politike Europske unije i, u prvom redu, zbog nezadovoljstva načinom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, uvoznom politikom i ostalim, rekao je.

Brlošić je rekao da seljaci izlaze na cestu s traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom zbog stanja u poljoprivredi, i to nakon više od 10 godina čekanja.

– Zapali smo i sad nas traktorima na cesti treba izvlačiti, slikovito je dodao.

Brlošić je najavio da će se prosvjednici okupiti oko 9 sati na benzinskoj postaji uz đakovačku obilaznicu te zatim krenuti prema središtu Đakova, na trg ispred župne crkve Svih svetih gdje će održati i konferenciju za novinare., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.