Kina pozvala na promicanje inkluzivnih društava za osobe s invaliditetom

Foto: VCG

Kina je u utorak istaknula važnost promicanja inkluzivnih društava za osobe s invaliditetom i uklanjanja predrasuda i diskriminacije protiv njih.

Ove godine obilježava se 10. obljetnica uspostave funkcije posebnog izvjestitelja za prava osoba s invaliditetom i 20. obljetnica Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

Govoreći na popratnom sastanku tekućeg 55. zasjedanja Vijeća za ljudska prava, Chen Xu, čelnik kineske misije pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, rekao je da je Kina spremna raditi sa svim stranama kako bi se obljetnice iskoristile kao prilika za poduzimanje konkretnih mjera za uklanjanje poteškoća s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom.

Iznio je tri prijedloga za promicanje prava osoba s invaliditetom: promicanje inkluzivnosti i uklanjanje predrasuda i diskriminacije prema osobama s invaliditetom; ubrzanje izgradnje objekata bez prepreka i prilagođenih osobama starije dobi i uspostava dobrog sustava spašavanja; promicanje zapošljavanja i poduzetništva osoba s invaliditetom te jamčenje njihovog ravnopravnog sudjelovanja u gospodarskim, društvenim i kulturnim poslovima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.