Kina pozvala Češku Republiku da pitanje Tajvana rješava razborito i ispravno

Foto: VCG

Kineski glasnogovornik rekao je u utorak da se Češka treba pridržavati načela jedne Kine, razborito i ispravno rješavati tajvansko pitanje i ne slati pogrešne signale separatističkim snagama koje se zalažu za “neovisnost Tajvana”.

Chen Binhua, glasnogovornik Ureda za tajvanske poslove Državnog vijeća, to je rekao kao odgovor na izvješća da je izabrani potpredsjednik kineske regije Tajvan, Hsiao Bi-khim, posjetio Češku Republiku.

“Snažno se protivimo službenoj interakciji u bilo kojem obliku, pod bilo kojom izlikom, između kineske regije Tajvan i zemalja koje imaju diplomatske odnose s Kinom”, rekao je Chen.

Vlasti Demokratske napredne stranke dogovaraju se s vanjskim silama i pribjegavaju raznim sredstvima kako bi postigle takozvane “diplomatske” proboje i služile zalaganjima za “neovisnost Tajvana”, istaknuo je.

To je naštetilo temeljnim interesima tajvanskih sunarodnjaka, rekao je Chen. No, ne može promijeniti činjenicu da je Tajvan dio Kine, niti doprinosi miru i stabilnosti u Tajvanskom tjesnacu, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.