U Josipovcu blagoslovljen obnovljeni križ

U Josipovcu, ispred Mjesnog odbora Josipovac, održan je blagoslov obnovljenog križa koji je predvodio vlč. Jure Krešo. Obnova križa realizirana je sredstvima Proračuna Grada Osijeka, a na inicijativu građana i Vijeća Mjesnog odbora Josipovac.

Blagoslovu je nazočio predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević te mnogi Josipovčani i župljani Župe sv. Josipa.

„Drago mi je da smo ovdje među Josipovčanima, zajedno s oba josipovačka župnika i s vijećnicima mjesnog odbora Josipovac, kraj ovog novoobnovljenog križa koji krasi Osječku ulicu u Josipovcu, na samom ulazu u grad Osijek. Ovaj križ obnovljen je na inicijativu mještana Josipovca, a obnova je financirana iz proračuna grada Osijeka u iznosu otprilike 10.800 EUR. Budući da znamo da ovo jako puno znači mještanima, isto tako znači i nama u Gradskoj upravi.“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Florijančić.

„Ovo je velik i emocionalan dan za nas Josipovčane. Obnovljen nam je križ, križ koji stoji na mjestu gdje je nekad bila crkva koja je značila mnogim mještanima. Zahvalio bi se Gradu Osijeku i gradonačelniku Ivanu Radiću što su imali sluha za našu inicijativu.“, zaključio je Jakov Mihaljević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.