U Osijeku otvoren treći javni teniski teren

U Osijeku je otvoren i treći javni teniski teren koji se nalazi u Teniskom centru te je podloga kao na US Open-u. Događaju su uz Donnu Vekić, našu uspješnu tenisačicu i inicijatoricu cijele priče, nazočili zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić te obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

– Izuzetno smo ponosni na Donnu i njezinu obitelj zahvaljujući kojima otvaramo treći javni teniski teren u gradu, a koji će, ne sumnjam, također biti odlično popunjen poput prethodna dva. Donna je izvrsna promotorica i Grada i Županije koja uvijek i svuda ističe odakle dolazi. S obzirom da je Osječko-baranjska županija ove godine Europska regija sporta, upravo smo u svrhu poboljšanja sportske infrastrukture izdvojili značajna sredstva, a ovaj je teniski teren kruna tih ulaganja – kazao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić poželjevši svim sudionicama Premier Tennis Tournamenta puno uspjeha.

Cilj ove inicijative kojom je Osijek dobio tri javna teniska terena je da on postane prvi grad u svijetu sa sve četiri Grand Slam podloge, a prethodna dva do sada su popunjena oko 97%. – Jako sam ponosna na ovaj projekt, u kojemu su mi uz obitelj, podršku dali Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Drago mi je da osim otvorenja novog terena, ponovno imamo priliku ugostiti 32 sudionice iz cijele Hrvatske na specifičnom teniskom turniru u kojem sudjeluju žene poduzetnice – naglasila je Donna Vekić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin također je izrazio zadovoljstvo otvorenjem novog javnog teniskog terena. – Grad Osijek izdvaja značajna sredstva za sport, uskoro će ta ulaganja biti veća od šest milijuna eura, što je rekordan iznos, a u istom ćemo tonu nastaviti i u budućnosti sa željom da se sportom bavi što više djece i mladih – rekao je Vulin.

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić istaknula je kako je ovakva javno dostupna sportska infrastruktura izuzetno važna za daljnji razvoj sporta i poticanje šire zajednice da se uključi u različite sportske aktivnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.