Kineska industrija satelitske navigacije povećala se za 7 % u 2023.

Foto: VCG

Ukupna vrijednost proizvodnje kineske industrije usluga satelitske navigacije i pozicioniranja dosegla je 536,2 milijarde juana (oko 74,2 milijarde američkih dolara) u 2023., što je 7,09 % više u odnosu na prethodnu godinu, navedeno je u bijeloj knjizi objavljenoj u subotu.

Kinesko udruženje globalnog satelitskog navigacijskog sustava i usluga temeljenih na lokaciji izdalo je ovogodišnju bijelu knjigu o razvoju kineske industrije usluga satelitske navigacije i pozicioniranja.

Prema bijeloj knjizi, stopa rasta industrije u 2023. općenito je viša nego u 2022. Digitalna transformacija i inteligentne nadogradnje u raznim industrijama počele su oslobađati potražnju za opremom za satelitsku navigaciju i prostorno-vremenskim podacima, pružajući vitalnost razvoju BeiDou-ovih prostorno-vremenskih informacijskih aplikacija i tržišta usluga.

Do kraja 2023. u Kini je radilo gotovo 20 000 poduzeća i institucija povezanih s uslugama satelitske navigacije i pozicioniranja, s gotovo milijun ljudi zaposlenih u industriji, rekao je predsjednik udruge Yu Xiancheng, dodajući kako je 90 tvrtki iz industrije uvršteno na kineske burze.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.