Kina žali jer Vijeće sigurnosti nije usvojilo rezoluciju o sigurnosti svemira

Foto: VCG

Kina žali jer Vijeće sigurnosti nije usvojilo rezoluciju o sigurnosti svemira, rekao je kineski izaslanik u ponedjeljak.

Vijeće sigurnosti u ponedjeljak nije uspjelo usvojiti nacrt rezolucije o sigurnosti u svemiru čiji su pokrovitelji Rusija i Kina jer nije dobilo dovoljno glasova za.

Prošli mjesec Vijeće sigurnosti nije uspjelo usvojiti nacrt rezolucije o sigurnosti svemira koji su predložili Sjedinjene Američke Države i Japan. Rusija je od tada iznijela novi nacrt rezolucije. Ruski nacrt rezolucije prepoznaje ulogu i doprinose Sporazuma o svemiru te rješava praznine u njemu izričitom zabranom postavljanja oružja bilo koje vrste u svemir i poziva na rano sklapanje ugovora o kontroli naoružanja u svemiru, rekao je Fu Cong, stalni predstavnik Kine u Ujedinjenim narodima.

“Međunarodna zajednica treba podržavati viziju zajedničke, sveobuhvatne, kooperativne i održive sigurnosti, kontinuirano jačati dijalog, povećavati međusobno povjerenje i produbljivati suradnju, kako bi svemir pretvorila u novu granicu trajne sigurnosti i zajedničkog razvoja. Kina je spremna nastaviti surađivati s međunarodnom zajednicom kako bi uložili pozitivne napore i doprinijeli održavanju sigurnosti svemira i promicanju njegove miroljubive uporabe”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.