Čardaši, romance (i ponešto drugo)

Čardaši, romance (i ponešto drugo) naziv je koncerta kojim ćemo završiti sezonu 2023/2024 Koncertnog ciklusa grada. Već tradicionalno, završni koncert održat će se na otvorenom, na platou ispred Kulturnog centra Osijek u petak, 7. lipnja s početkom u 20.00 sati, uz slobodan ulaz.

Mario Zbiljski na bisernici, József Kovács na basu, Atilla Kusta na kontri i poznati mađarski multinstrumentalist Michael Kurina na cimbalu, izvest će klasični koncertni program koji će poput najfinijeg tkanja glazbom ispreplesti i obuhvatiti neke od najpoznatijih čardaša tako prepoznatljivih u mađarskoj  glazbenoj tradiciji, s tradicionalnim pjesmama i romancama iz ovih krajeva u kojima dominiraju tradicionalni instrumenti poput bisernice (prima), bugarije (basa), berde (kontre) i cimbala, ali u klasičnoj instrumentalnoj obradi.

Naš najbolji instrumentalist na tamburi, dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin, profesor u Glazbenoj školi i na glazbenoj Akademiji u Osijeku, član brojnih tamburaških sastava koji su kroz godine promovirali i popularizirali tamburašku glazbu u Hrvatskoj i izvan nje, ali i tamburu kao solistički instrument u svijetu klasične glazbe – Mario Zbiljski i prijatelji:  u petak, 7. lipnja s početkom u 20.00 sati pripremaju Vam koncert u kojem ćete uživati.

Od najpoznatijeg Montijevog Čardaša, preko tradicionalnih Oči čornijih, Shubertove Ave Marie do spleta tradicionalnih pjesama Osam tamburaša i Fale Vlahe Paljetka… u interpretaciji uistinu vrhunskih glazbenika i majstora svojih instrumenata predvođenih Marijom Zbiljskim, očekuje vas nesvakidašnji glazbeni doživljaj dostojan bogate glazbene tradicije ovoga kraja u klasičnom ruhu. Ulaz slobodan.

KONCERTNI CIKLUS GRADA
Petak, 7.6.2024./20.00h
Plato ispred Kulturnog centra Osijek

MARIO ZBILJSKI, prim
JÓZSEF KOVÁCS, bas
ATILLA KUSTA, kontra
MICHAEL KURINA, cimbal

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.