Wang Yi sastao se s Lavrovom radi razgovora o suradnji Kine i Rusije i BRICS-u

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se u ponedjeljak u Nižnjem Novgorodu s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom radi razgovora o bilateralnim vezama i suradnji u okviru BRICS-a.

Konstatirajući kako je nedavni posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Kini bio veliki uspjeh, Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da bi Kina i Rusija trebale u potpunosti provesti važan konsenzus koji su postigli državni čelnici i unaprijediti suradnju u raznim područjima pod njihovim strateškim vodstvom.

Razvoj kinesko-ruskih odnosa strateški je izbor oba naroda temeljen na osnovnim interesima te je u skladu se s globalnim trendovima i duhom vremena, rekao je Wang, dodajući da nije usmjeren ni na jednu treću stranu i da ga neće ometati vanjski snage.

Kina je voljna surađivati s Rusijom kako bi zadržale strateški fokus, istražile potencijal suradnje, odgovorile na vanjske pritiske i promicale zdrav i održiv napredak bilateralnih odnosa, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.