Wang Yi prisustvovao sastanku ministara vanjskih poslova BRICS-a

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi u ponedjeljak je prisustvovao sastanku ministara vanjskih poslova BRICS-a u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, istaknuo je da je tijekom prošle godine suradnja u okviru BRICS-a bila izvanredna, brza i snažna.

Nakon širenja BRICS-a, započelo je novo doba za jačanje globalnog juga kroz jedinstvo, a privlačnost BRICS-a neprestano raste, rekao je.

Ističući neobuzdanu politizaciju i dovođenje u vezu sa sigurnošću ekonomskih pitanja te sve veće jednostrane sankcije i tehnološke prepreke u današnjem svijetu, Wang je pozvao sudionike da slijede trend povijesti, stanu na stranu poštenja i pravde i donesu ispravne odluke.

Gledajući u budućnost, veći BRICS mora preuzeti veće odgovornosti i više djelovati, rekao je Wang, dodajući da bi se strateški značaj i politički učinci većeg BRICS-a trebali u potpunosti iskoristiti kako bi BRICS postao nova vrsta multilateralnog mehanizma suradnje temeljen na tržištima u razvoju i zemljama u razvoju te otvoren i inkluzivan prema svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.