Gradska četvrt Novi grad obilježila svoj dan

Svečana sjednica Vijeća gradske četvrti Novi grad, koja se održala u amfiteatru ispred sjedišta GČ Novi grad, središnji je dio obilježavanja Dana te gradske četvrti.

Sjednici je nazočio i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji je, čestitavši građanima njihov dan, istaknuo kako se u ovu gradsku četvrt kontinuirano ulaže te povećavaju sredstva za komunalne prioritete.

– Posebno nas veseli izgradnja novog vrtića na Uskim njivama, uz koji dograđujemo i dječji vrtić Sjenčica na Sjenjaku, što je važno ovu gradsku četvrt i mlade obitelji koje ovdje žive. U odnosu na 2021. godinu za gotovo 28 posto smo povećali iznos sredstava u proračunu za prioritete gradskih četvrti, tako i za ovu gradsku četvrt. Sada ona iznose nešto više od 85.000 EUR, dok je ukupno za prioritete gradskih četvrti izdvojeno 1,008 milijuna EUR – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Izvijestio je i kako je grad Osijek u lipnju 2021. imao 49.509 zaposlenih osoba, dok ih je zaključno sa svibnjem ove godine bilo 52.681, što je 3172 zaposlene osobe više.

Predsjednik Gradske četvrti Novi grad, Robert Seligman, podsjetio je kako je ova gradska četvrt s 13.000 stanovnika druga najveća četvrt u gradu Osijeku te zahvalio Gradu i gradonačelniku Radiću na povećanju sredstava za prioritete.

– Čak 20 posto više sredstava smo ove godine dobili za rad u našoj gradskoj četvrt, što se vidi na našim ulicama, kolnicima, nogostupima i na našim dječjim igralištima. Jako smo sretni i ponosni što upravo mi imamo najljepše, najmodernije i najveće dječje igralište uz šetalište Joze Petovića, u srcu naše gradske četvrti na Sjenjaku, gdje dolaze djeca iz svih dijelova našega grada, ali i drugih dijelova Slavonije i Baranje. Ponosni smo na sve investicije jer naša gradska četvrt za nas je najljepša i najbolja za život – poručio je Seligman.

Nakon sjednice nastupio je Plesni studio Feniks i Šokačka grana, a potom je uslijedilo druženje s građanima i domjenak. Ranije su na Novogradskom groblju položeni vijenci u spomen na poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, a održana je i sveta misa.

Program se nastavio malonogometnim turnirom na središnjem igralištu na Sjenjaku (uz Šetalište Joze Petovića). Održao se i stolnoteniski turnir, mini odbojkaški turnir i košarkaški turnir, također na središnjem igralištu na Sjenjaku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.