Xi poslao čestitku forumu za zeleni razvoj zemalja ŠOS-a

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping u ponedjeljak je poslao čestitku Forumu za zeleni razvoj zemalja Šangajske organizacije za suradnju (ŠOS-a).

Xi je istaknuo da su zaštita okoliša i promicanju zelenog razvoja konsenzus zemalja ŠOS-a. Kina, predana filozofiji da su čiste vode i bujne planine neprocjenjive vrijednosti, posljednjih je godina nepokolebljivo slijedila model zdravog razvoja koji uključuje unaprjeđenje proizvodnje, viši životni standard i zdrave ekosustave, što je dovelo do izvanrednih postignuća u izgradnji prekrasne Kine.

Kina se nada jačanju komunikacije i suradnje u području zelenog razvoja sa svim stranama putem foruma, kako bi potaknula održivi gospodarski i društveni razvoj svih zemalja i promicala skladan suživot između ljudi i prirode, rekao je Xi.

Kina je spremna surađivati sa svim stranama na provođenju Šangajskog duha, jačanju jedinstva i koordinacije, promicanju zelenog razvoja, pisanju novog poglavlja zajedničkog razvoja i zajedničkoj izgradnji još bliže zajednice ŠOS-a koja dijeli budućnost, dodao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.