U osječkom Muzeju likovnih umjetnosti predstavljen je program 15. Noći muzeja, tradicionalne manifestacije koja će se održati u petak, 31. siječnja.
Ovogodišnja zajednička tema je “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”, čime se vodio i osječki MLU. Prigoda je to za stvaranje nove stalne publike te da se pokaže kako je muzej središte učenja, istraživanja, kreativnosti i okupljanja.

Razvoj Noći muzeja od 2005. godine najbolje oslikava podatak da su muzeji u Hrvatskoj zabilježili preko 5 milijuna posjetitelja. Viša muzejska pedagoginja u MLU Leonilda Conti predstavila je dio programa koji je nastao u suradnji s Muzejskom udrugom istočne Hrvatske i partnera iz Osijeka, Vukovara, Županje, Iloka i Vinkovaca. U petak, u 18 sati, počinje putovanje organiziranim autobusnim prijevozom iz Osijeka prema Muzeju grada Iloka, Muzeju vučedolske kulture te Gradskom muzeju Vukovar. Istodono će kretati i po jedan autobus iz Županje i Vukovara. Cilj je, rekla je Conti, umrežiti 9 gradova i muzeja te omogućiti posjetiteljima da iziđu iz svojih gradova, šire znanja i kvaliteno provedu vrijeme.

Ravnatelj MLU Eduard Hudolin dodao je da se kroz putovanje, edukaciju i zabavu može vidjeti kakvim sve vrijednostima raspolažu naši muzeji. U MLU je pripremljen bogat program od 18 do 1 sat. Muzejska pedagoginja Kristina Delalić Vetengl izdvojila je potragu za detaljima, stvaranje zajedničkih radova, radionice za najmlađe i radionice pod nazivom “Otkrivamo fundus”.
Plesni studio Shine prosjetitelje će svojim nastupom provesti kroz izložbe, a studenti Studija Neverbalni teatar vodit će nazočne izložbenim dvoranama i dovesti ih u prostor suvremenog teatra, a tu je i glazbena točka s koncertom iznenađenja. Za kraj je organiziran i pub kviz.

Izvor: Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.