Predsjednik Xi Jinping je istaknuo potrebu davanja prioriteta pitanjima koja se tiču poljoprivrede, ruralnih područja i poljoprivrednika te unapređenja slabih karika kako bi pružili snažnu podršku pobjedi u ratu za prevenciju i kontrolu epidemije, kao i postizanju ciljeva postavljenih za gospodarski i društveni razvoj cijele godine.

“Što više rizika i izazova susrećemo, trebamo bolje stabilizirati poljoprivredu i osigurati sigurnost žitarica i glavnih prehrambenih proizvoda koji nisu osnovni,” rekao je Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, dajući upute za proljetnu poljoprivredu u zemlji.

Xi je istaknuo pravovremeno organiziranje proljetne poljoprivrede u sveobuhvatnim naporima za osiguravanje obilne ljetne žetve žitarica uz istovremenu provedbu prilagođenih mjera za kontrolu epidemije u skladu s lokalnim uvjetima i razinama rizika.

Kina će pojačati mjere za podršku proizvodnje žitarica radi osiguravanja stabilnosti žetvenih područja i uroda žitarica, rekao je Xi.

Po ovom pitanju će biti uloženi napori za optimizaciju moderne ruralne infrastrukture, uključujući poljoprivredna područja s visokim urodom, očuvanje voda, poljoprivredne mehanizacijske projekte, podizanje sposobnosti za poljoprivrednu inovacijsku sposobnost i ubrzanje njene promocije i primjene, povećanje mogućnosti proizvodnje žitarica te prevenciju i ublažavanje katastrofa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.