Kine je u lipnju ostvarila rast inozemne trgovine od 5,1%, s izvozom koji je narastao za 4,3%, dok se uvoz povećao za 6,2%, pokazali su u utorak službeni podaci.

Zemlja je zabilježila rast inozemne trgovine iznad očekivanja u prvoj polovici godine, rekao je na novinskoj konferenciji Li Kuiwen, glasnogovornik Glavne carinske uprave.

Inozemna trgovine robom se na godišnjoj razini u prvoj polovici godine smanjila za 3,2% na 14,24 bilijuna yuana (približno dva bilijuna američkih dolara), za 1,7 postotnih bodova manje od pada u prvih pet mjeseci.

Nakon turbolencije u prvoj četvrtini su uvoz i izvoz u drugoj četvrtini pokazali znakove oporavka i stabilnosti, a izvoz je rastao četiri uzastopna mjeseca, rekao je Li.

Trgovina s Europskom unijom se tijekom navedenog razdoblja smanjila za 1,8%, a sa Sjedinjenim Američkim Državama 6,6%, pokazali su podaci Glavne carinske uprave.

Izvoz potrepština za prevenciju epidemije je munjevito rastao te je prodaja medicinskih i farmaceutskih proizvoda narasla za 23,6%, a medicinske opreme za 46,4%.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.